Tot mai multi angajati Google sunt determinati de conducere sa renunte sa mai foloseasca la munca sistemul de operare Windows, miscare prin care Mac, Linux si Chrome OS castiga teren, scrie Financial Times, citand angajati ai companiei americane. Motivele tin de faptul ca Windows este mai vulnerabil la atacurile informatice iar tendinta de renuntare la Windows in randul angajatilor Google s-a manifestat mai ales dupa atacurile informatice ce au avut originea in China.

Directiva s-a impus din ianuarie cand cei care erau noi nagajati aveau optiunea de a-si instalata pe desktop-urile din birou fie Mac fie Linux si doar un numar limitat si-au putut instala Windows, insa doar pe laptop-uri. Cei care doresc sa foloseasca Windows au nevoie de aprobari de la sefi importanti, iar motivul pentru care Google renunta la Windows tine de vulnerabilitatea mai mare la atacurile informatice a sistemului Microsoft.

Microsoft are peste 80% din piata sistemelor de operare si e normal ca Windows sa fie tinta atacurilor. Totusi, dupa ce Google a fost la finalul anului trecut victima unui atac informatic initiat din China, compania a decis sa schimbe strategia si sa renunte treptat la folosirea Windows. Un alt motiv tine si de faptul ca Google doreste ca cei peste 10.000 de angajati sa utilizeze cat mai mult posibil produsele proprii, iar sistemul Chrome OS este unul dintre ele.

Unii angajati si-au exprimat in mod temperat nemultumirea ca trebuie sa renunte la Windows, insa Financial times citeaza un anagajat Google care spune ca tot e bine ca poate folosi Mac sau Linux fiindca ar fi fost mai grav sa li se interzica sa utilizeze Mac decat prezenta directiva legata de Windows.