Seful Microsoft, Steve Ballmer spune ca PC-urile vor fi populare inca multi ani de acum inainte, in ciuda cresterii numarului de dispozitive mobile stil smartphone sau tablet care-si gasesc tot mai multi cumparatori. Opiniile lui Ballmer sunt reactie la cele spuse saptamana aceasta de Steve Jobs care considera ca PC-urile se afla intr-un declin permanent si nu au sanse in fata noilor dispozitive ultra - portabile, noteaza CNN.

Raspunzand declaratiilor facute de seful Apple, Steve Jobs care sustinea ca era PC-ului se apropie de sfarsit, Steve Ballmer a admis ca lumea computerelor se schimba rapid, insa spune ca PC-urile nu vor disparea, dar foarte multe lucruri se vor transforma la ele, in putin timp. "Vor continua sa fie principalul mod prin care vor fi popularizate lucrurile pe care oamenii vor sa le intreprinda cu informatia".

El adauga ca de la an la an PC-urile vor fi folosite de un numar tot mai mare de oameni dar se vor schimba mult, se vor transforma pentru a se potrivi nevoilor utilizatorilor.

In discursul sau la conferinta All Things Digital, Ballmer a lasat sa se inteleaga ca extinde definitia PC-ului pentru a include si tabletele in categorie si a adaugat ca Windows-ul va fi si el modificat si optimizat in viitor pentru a functiona la diverse tipuri de hardware. El a mai spus, facand o paralela, ca si Mac-urile ar putea intra in declin, mai ales ca Apple si-a concentrat toate fortele pe iPhone si a extins sistemul de operare al acestuia pentru a functiona si la iPad.

Steve Ballmer a recunoscut ca il dezamageste faptul ca Windows ocupa doar locul cinci in topul cotelor de piata la sistemele de operare pentru telefoane mobile, insa spune ca schimbari din industrie ii pot da ocazia sa recupereze.