Toshiba lanseaza in Japonia luna viitoare primul sau laptop compatibil cu tehnologia 3D, terminalul folosind placa grafica Nvidia si avand ochelari speciali activi prin care imaginea capata "adancime", scrie PC World. Laptop-ul costa circa 2.750 de dolari in Japonia si este compatibil cu playere BluRay 3D. Ecranul este de 15,6 inchi, iar hardul are 640 GB.

Modelul Dynabook TX/98MBL combina tehnologia 3D Vision a Nvidia cu ochelarii activi care sunt sincronizati cu imaginea de pe ecran, pentru a da impresia de tridimensionalitate.

Pe ecran sunt prezentate 120 de imagini pe secunda, cu cadre alternative pentru ochiul stang si cel drept. Ochelarii ajuta la separarea acestor cadre si permit trimiterea imaginii relevante catre fiecare ochi. Ochelarii activi comunica cu ecranul printr-un emitator infrarosu separat si se inchid/deschid de 60 de ori pe secunda, putand astfel crea impresia de "adancime" a imaginii.

Laptop-ul are ecran de 15,6 inchi si player BluRay compatibil 3D, are procesor Intel Core i7-740QM si placa video GeForce GTS 365M.

La acest laptop se vor putea urmari filme 3D, iar terminalul poate rula jocuri 3D, insa pentru moment continutul este foarte sarac. Laptop-ul va costa in Japonia circa 2.750 dolari/putin sub 2.300 euro.