​O bresa de securitate in reteaua operatorului american de telefonie mobila AT&T a permis unui grup de hackeri sa obtina adrese de e-mail a circa 114.000 de posesori de Apple iPad, scrie BBC. AT&T a inlaturat vulnerabilitatile si isi cere scuze clientilor. Experti in securitate spun ca e putin probabil ca date sensibile sa fi ajuns la cine nu trebuie, iar utilizatorii iPad din afara SUA nu au fost afectati.

Hackeri dintr-un grup care isi spune Goatse Security au prezentat site-ului de tehnologie Gawker Media informatiile despre existenta unei brese in reteaua AT&T. Hackerii au obtinut adrese de e-mail si date de identificare a SIM-urilor de la 114.000 de utilizatori de iPad care au semnat contract pentru serviciile wireless 3G ale operatorului.

Hackerii au profitat de o vulnerabilitate legata de modul in care utilizatorii serviciilor 3G se conecteaza pe site-ul AT&T. Compania de telefonie mobila a admis ca au fost probleme, a eliminat vulnerabilitatea si si-a cerut scuze.

Se pare ca printre cei 114.000 de utilizatori afectati se numara sefi de companii, primarul orasului New York, dar si secretarul general al Casei Albe.

Experti in securitate spun ca informatiile care au ajuns pe mana hackerilor nu sunt sensibile, iar situatia nu grava.