Facebook, cea mai populara retea de socializare din lume, a inceput, de miercuri, sa le solicite responsabililor aplicatiilor externe sa ceara acordul utilizatorilor Facebook inainte de a le publica sau folosi datele personale din profil, a anuntat Bret Taylor, un reprezentant Facebook, citat de AFP. Decizia vine la scurt timp dupa ce Facebook a anuntat schimbari in normele de confidentialitate, dupa un val de critici in acest sens.

Pana acum, aplicatiile externe de pe Facebook, printre care se numara jocuri de carti sau de alta natura, trebuiau sa ceara permisiunea utilizatorilor Facebook pentru a le accesa datele personale, insa nu erau nevoite sa precizeze in ce scop doresc sa acceseze aceste date.

Un sondaj realizat in luna mai a aratat ca tot mai multi utilizatori ai Facebook sunt ingrijorati ca informatiile lor personale nu sunt protejate pe site, iar aproximativ 60% dintre acestia luau in considerare stergerea contului din cauza motivelor legate de securitate.

Insusi fondatorul Facebook, Mark Zuckerbeg (26 de ani), a admis, recent, ca reteaua de socializare are mai multe erori, dupa ce utilizatorii s-au declarat nemultumiti de protectia insuficienta a optiunilor de confidentialitate.

"Am ascultat toate reactiile si am incercat sa le selectam pentru a gasi cele mai bune solutii pentru a ameliora serviciile. As prefera sa arat un produs mai bun decat sa vorbesc doar despre ceea ce putem sa facem" - a declarat Mark Zuckerbeg. "Stiu ca am facut un pachet de erori dar sper ca serviciul nostru va fi mai bun si ca oamenii vor intelege ca intentiile noastre sunt bune", a afirmat Mark Zuckerbeg.