Romanii au peste 1,5 milioane de conturi pe reteaua de socializare Facebook, o treime dintre ele fiind facute in ultimul trimestru. SUA e tara cu cei mai multi utilizatori, peste 100 de milioane, iar in total, in 13 tari s-a depasit pragul de 10 milioane de utilizatori, in timp ce acum un an in doar sase tari se depasise aceasta limita. Facebook are pe plan mondial circa jumatate de miliard de utilizatori.

La sfarsit de iunie romanii aveau in total 1,55 milioane conturi pe Facebook, cu jumatate de milion mai multe decat acum trei luni. Pe locul intai se situa SUA, cu 125 de milioane de conturi, urmata de Marea Britanie cu peste 26 de milioane si Indonezia cu aproape 26 de milioane. O singura tara a mai depasit pragul de 20 de milioane, Turcia, iar in Franta, Italia si Canada s-a trecut de 15 milioane. Per total 13 tari au trecut de pragul de zece milioane de utilizatori, in timp ce acum un an in doar sase tari se depasise acel nivel, iar acum doi ani erau numai doua tari in aceasta situatie.

Intr-o serie de tari numarul de utilizatori a crescut uluitor intr-un singur an. Spre exemplu in Taiwan erau la sfarsit de iunie circa 6,8 milioane de utilizatori, de zece ori mai mult fata de jumatatea lui 2009, in timp ce in Thailanda numarul utilizatorilor a crescut de sase ori in decurs de un an, iar in Filipine si Brazilia, de cinci ori. Dintre tarile mari, Facebook sta cel mai rau in China si Rusia care nu sunt in top 25 ca numar de utilizatori deoarece in aceste tari sunt preferate retele locale de socializare.

Exista si tari unde cresterea numarului de conturi a fost moderata intre iulie 2009 si iunie 2010, exemple importante fiind Canada (+29%) si Marea Britanie (+41%). Intre tarile apropiate de Romania, cei mai multi utilizatori Facebook sunt in Grecia, Polonia si Cehia (intre 2,5 si 3 milioane in fiecare din aceste trei tari).