Microsoft intentioneaza sa reduca un numar mic de locuri de munca in cadrul companiei chiar in aceasta saptamana, a declarat o persoana apropiata intregului proces catre Wall Street Journal (WSJ), informeaza Reuters. Potrivit sursei WSJ, aceasta reducere de locuri de munca este in concordanta cu politica companiei de a face anumite ajustari de personal la finalul unui an fiscal (30 iunie), locurile de munca eliminate urmand sa fie cu mult mai putine decat cele 5.000 de disponibilizari anuntate anul trecut.

Disponibilizarile luate in calcul acum sunt in concordanta cu reducerile de personal facute de companie si in trecut, in conditiile in care la sfarsitul lunii iunie, cand se incheie anul fiscal, Microsoft ia in mod obisnuit noi decizii investitionale.

Aceeasi sursa a precizat pentru Wall Street Journal ca aceste disponibilizari se vor face la nivelul intregii companii. Microsoft nu a facut nici un comentariu pana in prezent. Informatia privind intentia Microsoft de a renunta la un numar mic de locuri de munca a aparut mai intai pe site-ul tehnologic TechFlash.

La inceputul anului trecut, Microsoft a anuntat un plan de masuri pentru cresterea eficientei si reducerea costurilor, care prevedea eliminarea a 5.000 de pozitii pina in iunie 2010.