Google reia fotografierea pentru aplicatia Street View in patru tari unde problemele legate de colectarea ilegala a unor date de la retele WiFi nesecurizate au fost rezolvate, scrie Bloomberg. Cele patru tari sunt Irlanda, Suedia, Norvegia si Africa de Sud, in alte 26 de tari fotografierea a fot oprita temporar. Google admitea in mai ca pur si simplu din greseala a colectat in 30 de tari date confidentiale de la retele WiFi nesecurizate in urma parcursului masinilor care faceau poze pentru Street View, inclusiv in Romania.

Google va retrimite saptamana viitoare masinile Street View pe strazile din patru tari: Irlanda, Suedia, Norvegia si Africa de Sud, deoarece in acestea compania a rezolvat problemele cu autoritatile de protectie a datelor si nu va mai colecta informatii legate de retelele WiFi.

Compania americana spune ca va relua fotografierea in mai multe tari, in functie de rapiditatea cu care sunt rezolvate diverse litigii cu autoritatile respectivelor state. Mai ales in Germania, Franta si Spania Google a intrat in vizorul autoritatilor din cauza colectarii acestor date private si s-a dovedit ca nu au fost stranse doar franturi disparate de informatie, ci si parole de mail-uri sau fragmente consistente din mesaje electronice.

Google a admis ca a gresit si si-a cerut in repetate randuri scuze, adaugand ca acorda mare atentie rezolvarii problemei pentru a nu-i supara pe utilizatori.