​Facebook a cedat presiunilor asociatiilor care apara drepturile adolescentilor si a acceptat pana la urma sa puna in Marea Britanie pe conturile adolescentilor intre 13 si 18 ani un asa zis "buton de panica", o aplicatie prin care tinerii pot raporta imediat organismelor de profil daca sunt hartuiti sau batjocoriti pe cea mai mare retea de socializare din lume. Alte retele sociale au acceptat sa insereze aplicatia inca de acum un an si ceva, insa Facebook spusese in repetate randuri ca propiile metode ii pot tine pe adolescenti departe de pericol, scrie The Guardian.

Organizatia britanica Child Exploitation and Online Protection Centre (Ceop) care lupta contra pedofiliei a insistat mult ca Facebook sa instaleze aceasta aplicatie prin care tinerii care sunt batjocoriti sau hartuiti sexual de alti utilizatori Facebook sa poata raporta imediat aceste lucruri direct catre organizatie, nu doar la Facebook.

Alte retele de socializare, precum Beebo sau MySpace au fost de acord sa implementeze aplicatia, astfel incat adolescentii care au fost hartuiti pe retea sa poata raporta aceste lucruri catre organizatiile care le apara drepturile, direct din contul de pe retea.

Seful de comunicare al Facebook UK spune ca dupa instalarea acestei aplicatii totul va fi mai sigur pentru adolescenti, iar cei care dau de utilizatori cu comportament inadecvat pot raporta mai eficient acest lucru si tot mai multi vor putea afla si se vor putea pazi de cei care intra pe retea pentru a-si bate joc de tineri si pentru a profita de ei.