Apple a inregistrat un profit net de 3,25 miliarde dolari in trimestrul trei al anului fiscal, incheiat pe 26 iunie 2010, in crestere cu 78% fata de aceeasi perioada a anului anterior, peste asteptarile analistilor de pe Wall Street, informeaza AFP. In perioada mentionata s-au vandut 3,27 milioane de tablete iPad si 8,4 milioane de telefoane iPhone, cu 61% mai mult decat in perioada similara a anului anterior, din care 1,7 milioane de telefoane iPhone 4, ultima generatie de iPhone.

Steve Jobs si noul iPhoneFoto: Reuters

Apple a inregistrat venituri record in trimestrul trei al anului fiscal, in valoare de 15,7 miliarde dolari fata de 9,73 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului anterior si peste asteptarile analistilor care estimasera ca veniturile Apple se vor ridica la circa 14,75 miliarde dolari.

  • Apple, despre vanzarile iPad si iPhone 4: Le vindem imediat ce le producem. Vanzarile iPod au scazut cu 8%

Apple a anuntat ca a vandut 3,27 milioane de tablete iPad in trimestrul incheiat pe 26 iunie, care au adus venituri de 2,1 miliarde dolari si aproape ca au egalat numarul de computere Macintosh vandute in aceeasi perioada, respectiv 3,47 milioane de unitati. Apple a inceput vanzarea de tablete iPad abia in luna aprilie din acest an.

In trimestrul trei al anului fiscal s-au vandut 8,4 milioane de telefoane iPhone, in crestere cu 61% comparativ cu trimestrul similar al anului trecut, din care 1,7 milioane de terminale iPhone 4.

iPhone 4 a inceput sa fie vandut in cinci tari incepand cu 24 iunie, iar Apple s-a confruntat imediat cu nenumarate plangeri din partea utilizatorilor care au reclamat o greseala in pozitionarea antenei, puterea semnalului scazand serios cand telefonul este tinut in mana stanga si se acopera partea din stanga jos a terminalului.

Saptamana trecuta, Apple a anuntat ca pentru a rezolva aceste probleme va oferi gratuit utilizatorilor niste huse speciale pentru iPhone 4.

"Suntem foarte multumiti de vanzarile iPad si iPhone 4. Le vindem imediat ce le producem", a spus Peter Oppenheimer, directorul financiar al Apple.

O scadere a vanzarilor s-a inregistrat la playerele muzicale iPod, in trimestrul mentionat fiind vandute 9,41 milioane de playere iPod, cu 8% mai putin decat in aceeasi perioada a anului anterior.