​YouTube a anuntat ca utilizatori pot "urca" pe site filme de maxim 15 minute, si nu de zece minute cum era pana in prezent, scrie PC World. In fiecare minut sunt incarcate pe YouTube clipuri insumand peste 1.000 de minute, iar schimbarea anuntata era cel mai cerut lucru de catre utilizatori, spun cei de la Google.

Compania spune ca a putut majora limita maxima si fiindca s-a ameliorat sistemul Content ID care verifica automat clipurile postate de utilizatori pentru a vedea daca nu sunt materiale ce incarca drepturile de autor. In plus, marirea limitei maxime a lungimii unui clip a fost cel mai cerut lucru, a reiesit din reactiile utilizatorilor.

In 2005 cand a aparut YouTube fondatorii s-au gandit ca marea majoritate a utilizatorilor vor dori sa vada si sa posteze filmulete scurte de cateva minute. De atunci insa, comportamentul utilizatorilor online s-a schimbat, iar pe YouTube pot fi gasite filme si documentare care insa sunt fragmentate in multe parti de cate zece minute fiecare, din cauza limitei care era in vigoare pana acum.

PC World scrie, ca desi majoritate incarca pe YouTube clipuri fara sens, sau chiar cu totul aberante, de extinderea limitei maxime ar putea profita companiile care au la dispozitie mai mult timp sa-si prezinte produsele.