​Noua generatie a jocului de strategie in timp real StarCraft - Wings of Liberty - si-a gasit 1,5 milioane de clienti in primele doua zile de dupa lansarea din 27 iulie, a anuntat producatorul Blizzard, citat de PC Magazine. Cifrele de vanzari sunt cele mai bune inregistrate imediat dupa lansare de un joc de strategie pana acum. In Romania jocul este distribuit in mod oficial de Best Distribution care si-a propus sa vanda 10.000 de unitati anul acesta.

In prima zi s-au vandut pe plan mondial un milion de jocuri Starcraft II, iar in a doua zi inca jumatate de milion. Jocul a fost lansat in Europa, America de Nord, Australia si peste zece tari asiatice, fiind disponibil in peste 8.000 de magazine pe plan mondial.

Noul StarCraft vine la 12 ani dupa lansarea primei editii Brood War care s-a vandut in peste 10 milioane de exemplare, dintre care jumatate in Coreea de Sud unde jocul este foarte popular.

In Romania jocul costa 229 lei in versiunea standard pentru PC si 429 lei in cazul editiei de colectie. Jocul e lansat cu jumatate de an mai tarziu decat se anuntase initial, compania spunand ca i-a luat mai mult timp sa actualizeze portalul de online gaming battle.net. E vorba de lucruri precum optiuni avansate de comunicare si alte imbunatatiri pentru care a fost nevoie de mai mult timp.