Intel cade la pace cu rivalii sai in lupta pentru cipuri
La solicitarea rivalului Intel, Advanced Micro Devices Inc si producatorul de cipuri Nvidia Corp, FTC a acuzat Intel, in luna decembrie, pentru folosirea ilegala a pozitiei dominante pe piata cu scopul de a inlatura concurenta. Intel produce 80% din intreaga gama de microprocesoare fabricate in lume.
"Compania Intel a ajuns sa se bucure de faptul ca a fost capabila sa minimalizeze daunele produse" a declarat Patrick Wang, analist Wedbush Securities.
De asemenea Intel a acceptat sa le ofere acces producatorilor de produse complementare, precum cipurile grafice, la unitatile sale centrale de procesare, pentru o perioada de sase ani.
Compania, care a negat orice practica incorecta, a declarat ca schimbarile impuse in tacticile sale de business nu vor avea un impact material asupra rezultatelor sale financiare.
Vreme de foarte multi ani Intel a fost atacata de producatorii rivali de chipuri pentru politica agresiva de stabilire a preturilor si pentru tacticile sale de vanzare a cipurilor, esentiale in alcatuirea "creierelor" computerelor personale.
In momentul de fata companiei i-au fost interzise intelegerile cu producatorii de computere, in schimbul promisiunii lor de a cumpara produse exclusiv de la Intel. De asemenea este necesara schimbarea afacerilor legate de proprietatea intelectuala cu AMD, Nvidia si Via, relateaza Reuters.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România