Intel Corp, cel mai mare producator de cipuri din lume, a fost de acord cu incetarea folosirii preturilor ce afecteaza concurenta, prin stabilirea unor taxe care abuzeaza de pozitia dominanta pe piata de care beneficiaza aceasta companie, a declarat miercuri Comisia Federala pentru Comert a SUA, potrivit Reuters.

La solicitarea rivalului Intel, Advanced Micro Devices Inc si producatorul de cipuri Nvidia Corp, FTC a acuzat Intel, in luna decembrie, pentru folosirea ilegala a pozitiei dominante pe piata cu scopul de a inlatura concurenta. Intel produce 80% din intreaga gama de microprocesoare fabricate in lume.

"Compania Intel a ajuns sa se bucure de faptul ca a fost capabila sa minimalizeze daunele produse" a declarat Patrick Wang, analist Wedbush Securities.

De asemenea Intel a acceptat sa le ofere acces producatorilor de produse complementare, precum cipurile grafice, la unitatile sale centrale de procesare, pentru o perioada de sase ani.

Compania, care a negat orice practica incorecta, a declarat ca schimbarile impuse in tacticile sale de business nu vor avea un impact material asupra rezultatelor sale financiare.

Vreme de foarte multi ani Intel a fost atacata de producatorii rivali de chipuri pentru politica agresiva de stabilire a preturilor si pentru tacticile sale de vanzare a cipurilor, esentiale in alcatuirea "creierelor" computerelor personale.

In momentul de fata companiei i-au fost interzise intelegerile cu producatorii de computere, in schimbul promisiunii lor de a cumpara produse exclusiv de la Intel. De asemenea este necesara schimbarea afacerilor legate de proprietatea intelectuala cu AMD, Nvidia si Via, relateaza Reuters.