Dell a anuntat ca va plati 1,15 miliarde dolari pentru achizitia companiei 3Par specializata in productia de dispozitive de stocare, noteaza Financial Times. Dell mai patrunde intr-un segment interesant si mai face o achizitie importanta, dupa ce toamna trecuta a cumparat furnziroul de servicii IT Perot Systems pentru circa patru miliarde dolari.

Dell spune ca prin aceasta preluare costurile de management al datelor clientilor vor fi injumatatite prin economiile de energie ce se vor face folosind sisteme mai eficiente.

3Par are circa 700 de angajati si va profita de puternica retea de ditributie Dell pentru a ajunge in cat mai multe piete. 3Par a fost infiintata in 1999 si furnizeaza sisteme de stocare a datelor pentru companii medii si mari. E de asteptat ca tranzactia sa fie terminata pana la finalul acestui an, iar rezultatele 3Par vor fi integrate in 2012 in cele ale Dell.

Dell si-a diversificat mult activitatile dupa ce anul trecut a platit 3,9 miliarde dolari pentru furnizorul de servicii Perot Systems.