Intel a anuntat ca va achizitiona producatorul de solutii de securitate McAfee pentru 7,68 miliarde dolari, miscare ce reprezinta una dintre cele mai mari tranzactii din IT-ul ultimilor ani. McAfee va deveni parte a diviziei de securitate si servicii a Intel care va folosi experienta companiei pentru a imbunatati securitatea la diverse dispozitive mobile

Intel a raportat recent cele mai bune rezultate financiare trimestriale din istoria sa, astfel ca este intr-o pozitie buna pentru a se extinde. Pe de alta parte, McAfee a achizitionat in ultimii ani doi producatori de solutii pentru dispozitive mobile, semn ca vrea sa se extinde mult pe aceasta piata cu potential.

Intel detine peste 80% din piata procesoarelor pentru PC-uri si are 80.000 de angajati pe plan mondial. McAfee Inc dezvolta, distribuie si ofera mentenanta pentru solutii de securitate informatica pentru guverne, companii si persoane fizice. Compania - fondata in 1989 - are, la fel ca si intel, sediul in Santa Clara, California. McAfee are 6.100 de angajati, iar anul trecut a realizat venituri de doua miliarde dolari. Board-urile ambelor companii au aprobat tranzactia, dar ramane ca atat actionarii McAfee, cat si autoritatile din domeniul concureneti sa-si dea acordul.

Dupa anunt, actiunile McAfee au urcat cu 58% in sedinta de pre-tranzactionare, iar cele ale Intel, cu 2%.

McAfee a fost ultima oara in prim-planul presei in aprilie cand un update defectuos a identificat in mod eronat fisiere de sistem ca fiind malitioase, astfel ca zeci de mii de calculatoare au avut probleme de functionare. Compania si-a cerut scuze si a lansat un update corect cateva ore mai tarziu.

Pe de alta parte, Intel a raportat in primul trimestru cele mai bune rezultate financiare din istoria sa, insa in ultimii ani compania a fost luata la ochi de autoritatile din domeniul concureneti pe motiv ca a pus o serie de piedici rivalilor sai pe piata micro-procesoarelor.