Dupa ce Dell a anuntat pe 16 august ca va plati 1,15 miliarde dolari pentru achizitia companiei 3Par specializata in productia de dispozitive de stocare, Hewlett-Packard a venit acum cu o oferta rivala de 1,6 miliarde dolari, intr-o rivalitate care arata cat de mare este concurenta pe piata, noteaza Financial Times. HP a facut mai multe achizitii in ultimii ani, cea mai recenta fiind cumpararea Palm, in dorinta de a-si diversifica domeniile de activitate pe langa clasicele PC-uri la care marja de profit a scazut.

HP a oferit 1,6 miliarde dolari pentru 3Par, cu 33% peste oferta Dell de acum o saptamana, compania sustinand ca va oferi un mediu propice de dezvoltare pentru 3Par.

3Par are circa 700 de angajati si - indiferent de cine o va prelua - va profita de puternice retele de ditributie pentru a ajunge in cat mai multe piete. 3Par a fost infiintata in 1999 si furnizeaza sisteme de stocare a datelor pentru companii medii si mari.

FT noteaza ca e foarte posibil ca Dell sa aiba ocazia sa imbunatateasca oferta, daca actionarii 3Par o considera buna. Dell a ramas in urma fata de HP in ceea ce priveste diversificarea segmentelor de activitate, concurentul sau achizitionand mai multe companii in ultimii ani, inclusiv producatorul de telefoane mobile Palm.

Si Dell a realizat anul trecut o achizitie cu greutate, preluand furnizorul de solutii informatice Perot Systems pentru 3,9 miliarde dolari.