Apple a lansat o retea de socializare numita Ping, retea integrata in iTunes care le va permite utilizatorilor magazinului de muzica al Apple sa-si faca liste de prieteni si sa faca playlist-uri cu preferintele muzicale ale amicilor, a anuntat Steve Jobs intr-un eveniment de presa. Apple a venit cu noutati pentru gama iPod si cauta relansarea serviciului Apple TV.

Apple a lansat reteaua de socializare PingFoto: Reuters

Jobs spune ca noua retea de socializare numita Ping se vrea a fi o combinatie intre Facebook, Twitter si iTunes, insa precizeaza ca Ping "nu este nici Facebook, nici Twitter, este ceva nou creat de Apple. Muzica este tot ce conteaza", descrie Steve Jobs noua retea de socializare cu care compania spera sa starneasca interesul unui numar cat mai mare din cei 160 de milioane de utilizatori iTunes, relateaza AFP.

Ping le va permite utilizatorilor sa-si creeze profile detaliate pe iTunes, profile care vor cuprinde liste de prieteni, preferintele muzicale ale acestora, precum si concertele la care vor merge.

Analisti citati de AFP spun ca noua retea nu va fi concurent serios pentru Facebook, ci pentru MySpace care s-a rebranduit recent ca fiind o comunitate online centrata pe muzica. Muzica este elementul central al noii retele Ping, iar Apple crede ca lumea va fi interesata sa o testeze. Aplicatia nu este disponibila pentru piata romaneasca.

La acelasi eveniment, gama iPod a primit cel mai consistent "facelift" de pana acum, noul iPod Touch permite videotelefonie, avand camera video si pe fata si pe spate, a fost prezentata o versiune cu ecran tactil a iPod Nano (149 dolari) in SUA, iar cel mai mic iPod, Shuffle, costa 49 de dolari.

Iata un rezumat de un minut al evenimentului Apple: