Samsung a prezentat la targul de tehnologie IFA din Berlin tableta Galaxy Tab, terminal care ruleaza sistemul de operare Android, cantareste 380 g si dispune de ecran de 7 inch, scrie PC World. Galaxy Tab va fi lansata in Europa la mijloc de septembrie, producatorul nu a anuntat preturile, insa presa a scris ca ar putea fi in jur de 700 - 800 de euro. Tableta are si functie de telefon.

Samsung Galaxy TabFoto: Reuters

Galaxy Tab ruleaza sistemul de operare Android versiunea 2.2, are procesor ARM Cortex A8 1 GHz, iar ecranul de 7 inch are rezolutie de 1.024 X 600 pixeli. Tableta are camera de 1,3 MP pe partea frontala si una de 3,2 MP pe spate si va fi vanduta in varianta cu 16 GB, respectiv 32 GB stocare, existand posibilitatea extinderii memoriei cu inca 32 GB.

BBC noteaza ca tableta va fi distribuita de Vodafone pe pietele europene si va dispune atat de conectivitate WiFi, cat si 3G. Samsung nu a dat detalii despre pret, insa AFP citeaza surse care anunta ca terminalul va costa undeva pe la 700 - 800 de euro in Europa.

Toata lumea compara Galaxy Tab cu Apple iPad, dar trebuie precizat ca specificatiile sunt diferite. Ecranul Galaxy este mai mic decat la iPad, insa si greutatea este cam la jumatate. Primele informatii arata ca si pretul de pornire al Galaxy Tab va fi mai mare decat la iPad.