Utilizatorii rusi ai binecunoscutului site de socializare Twitter vor incepe discutiile cu Statele Unite la sfarsitul lunii septembrie,in vederea implementarii unui serviciu in limba rusa pentru mentinerea legaturilor in interiorul comunitatilor de bloggeri, potrivit rianovosti.com.

Zvonuri despre introducerea acestei interfate pe site-ul de socialize Twitter au tot circulat, iar membrii delegatiei ruse sunt hotarati sa discute aceasta propunere cu angajatii companiei. "Suntem convinsi ca introducerea limbii ruse va atrage tot mai multi utilizatori", a declarat bloggerul Anton Korobkov-Zemlyansky.

O recenta cercetare in domeniul bugetelor pe care retelele de socializare le au a pozitionat Twitter-ul pe locul cinci, avand totodata si o rata crescatoare in randul audientei. Conform studiului realizat, audienta Twitter-ului in Rusia a crescut la 1.78milioane de utilizatori lunar,in perioada iunie-iulie 2010. Un alt studiu relateaza dublarea traficului pe site in aceeasi perioada, de la 44.5 la 93 de milioane de utilizatorii ai site-ului twitter.com.

Cresterea popularitatii site-ului in Rusia poate fi datorata si presedintelui Dmitri Medvedev, care si-a deschis contul pe Twitter,in urma vizitei facute la sediul-mama al companiei. In prezent acesta se afla printre cei mai populari utilizatori de Twitter,iar demersul sau a impulsionat si alti oficiali ai Rusiei sa-si creeze propriile conturi.