​Dell a prezentat la evenimentul Oracle OpenWorld in San Francisco al doilea tablet PC al marcii, gadget cu ecran de 7 inch care in prezent este la etapa de prototip, scrie PC World. Dell a lansat vara aceasta primul sau tablet PC, Streak care dispune de sistem de operare Android si costa 2.700 lei in Romania si 550 dolari in SUA.

Michael DellFoto: Reuters

Michael Dell, seful companiei, a prezentat tableta la evenimentul Oracle, fara a da insa detalii despre pret sau despre momentul lansarii. Gadgetul prezentat scurt este un prototip, insa compania spune ca va decide momentul lansarii in functie de cererea de pe piata.

Dell a lansat recent primul sau tablet PC, denumit Streak, gadget cu ecran de 5 inch care ruleaza sistemul Google Android. Streak e una din tabletele cu cel mai mic ecran de pe piata (Apple iPad are 9,7 inch, Toshiba Folio are 10,1 inch). Multi au spus ca Streak este mai aproape de categoria smartphone decat de netbook, iar producatorul anuntase ca va lansa doua tablete cu ecran mai mare.

Si alti producatori, Samsung, Toshiba si Huawei spre exemplu, au prezentat tablet PC-uri, insa ramane de vazut cum va primi publicul acest segment. Diverse cercetari de piata dau cifre foarte optimiste pentru segment - chiar si vanzari de 40 de milioane de unitati in 2011 - insa ramane de vazut daca atat de multi clienti sunt dispusi sa faca achizitii intr-un segment relativ nou.