Un roman din Valcea a fost retinut de autoritati sub acuzatia ca a sustras prin phishing conturile unui numar de peste 1.000 de utilizatori legitimi ai companiei eBay care a suferit un prejudiciu de circa 3 milioane dolari. Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 de ore a invinuitului pe data de 22 septembrie, anunta institutia.

Procurorii din Valcea au deschis investigatia pe numele lui Liviu Conciou care este acuzat de infractiuni informatice cu consecinte deosebit de grave.

DIICOT mentioneaza ca invinuitul a lansat doua atacuri tip phishing asupra unui numar de 1.784 de angajati si respectiv 1.521 de angajati ai companiei eBay.Inc, carora le-a sustras ID-ul si parola.

El a accesat neautorizat si a patruns in baza de date securizata a companiei eBay, de unde a sustras documente interne ale companiei si diverse fisiere, printre acestea fiind si o aplicatie utilizata de angajatii eBay pentru interogarea bazelor de date cu clientii companiei si cu tranzactiile desfasurate de catre acestia.

In iunie 2009, Concioiu a lansat un nou atac informatic asupra unui numar de 417 angajati ai companiei carora le cunostea datele de identitate si adresa de e-mail, cu scopul de a patrunde din nou prin incalcarea masurilor de securitate in reteaua interna a eBay, unde au acces numai anumiti functionari ai companiei, perturband astfel grav functionarea normala a acestui sistem de licitatii electronice.

Invinuitul a sustras prin phishing conturile unui numar de aproximativ 1.200 de utilizatori legitimi ai companiei, prin folosirea mai multor site-uri de phishing.