​Google implineste luni 12 ani de existenta, iar pentru a marca momentul, logo-ul a fost inlocuit cu un tort creat de un artist american pe nume Wayne Thiebaud. Google a ajuns in prezent sa aiba aproape 22.000 de angajati, iar in trimestrul al doilea a postat profit de peste 1,8 miliarde dolari. Intra in articol pentru a citi pe scurt despre cateva momente din istoria companiei.

Sigla aniversara a GoogleFoto: Google

Data de nastere a companiei Google este oficial 27 septembrie 1998, un an mai tarziu compania si-a schimbat logo-ul, iar in 2000, motorul de cautare a fost disponibil in alte zece limbi, pe langa engleza. Un an mai tarziu s-a lansat cautarea de imagini, iar in 2003 a fost lansat serviciul de publicitate AdSense.

Anul 2004 a fost unul foarte important deoarece pe langa lansarea retelei de socializare Orkut si-a facut debutul si clientul de mail Gmail, care la inceput a fost disponibil doar celor care primeau invitatie. Trei ani mai tarziu serviciul devenea disponibil pentru oricine, fara nevoia de a fi invitat. In 2005 s-au lansat aplicatiile Google Earth si Google Maps, iar in 2006 compania a mai facut un pas urias cumparand YouTube si lansand aplicatia Picasa Web Albums, noteaza PC World.

In 2007 Gmail devine accesibil pentru oricine dorea sa isi faca un cont, iar Google lanseaza serviciul AdSens pentru platformele mobile. In 2008, compania a facut inca un pas in domeniul publicitatii online cumparand compania DoubleClick. Google a lansat browserul Chrome si apoi a prezentat si un sistem de operare, Chrome OS, bazat pe acesta.

Ultimul an a fost pigmentat si cu conflicte, compania fiind anchetata in unele tari din cauza datelor culese pentru Street View. In plus, Google a intrat si in conflict cu autoritatile chineze, fiind nevoita sa cedeze solicitarilor acestora pentru a-si continua activitatea in cea mai populata tara.