Facebook, cea mai mare retea de socializare online este posibil sa fie listata la Bursa la sfarsitul anului 2012, a declarat un membru al consiliului de conducere. Ideea a venit din dorinta de a oferi companiilor sansa unei investitii in aceasta afacere, care a avut o crestere fulminanta. Un astfel de debut pe piata de capital de catre o companie evaluata la zeci de miliarde de dolari ar reprezenta una dintre cele bune oferte ale ultimului deceniu.

Insa membrii consiliului Facebook nu doresc ca aceasta investitie sa aiba loc mai devreme de 2012. In prezent, Facebook are aproape jumatate de miliard de utilizatori si reprezinta o "tinta" pentru investitori, care urmaresc sa cumpere actiuni in cadrul acestui companii. Cifra de afaceri in anul 2009 a Facebook-ului se apropia de 800 de milioane de euro, si se afla pe profit, arata un studiu facut companiei in ultimii 6 ani.

La numai 26 ani, Mark Zuckerberg si co-fondatorul Facebook Dustin Moskovitz sunt miliardari. Potrivit topului celor mai bogati oameni din America publicat de Forbes, Mark Zuckerberg s-a pozitionat pe locul 35 si a inregsitrat cea mai spectaculoasa crestere a averii (245%), estimata la 6,9 miliarde de dolari, scrie Reuters .