Calin Tatomir nu mai este director general al Microsoft Romania, functia fiind preluata de Ronald Binkofski care vine din pozitia de director de marketing si operatiuni la filiala poloneza a companiei. Calin Tatomir a condus Microsoft Romania din 2008, in primul an fiscal afacerile au scazut din cauza crizei, insa in anul fiscal incheiat in vara lui 2010 compania a fost pe plus. UPDATE: Calin Tatomir a spus pentru HotNews.ro ca va deschide un business nou despre care va da mai multe amanunte dupa 15 noiembrie. El a mai spus ca renunta la functia de la Microsoft si pentru a sta mai mult cu familia.

Ronald BinkofskiFoto: Microsoft

"Acum doi ani la preluarea functiei de Director General al Microsoft Romania consideram ca este cea mai dorita pozitie din industria IT din Romania. Astazi am acelasi sentiment, intarit de experienta extraordinara pe care am avut-o ca lider al acestei organizatii. Sunt mandru de realizarile echipei in acesti doi ani si sunt optimist cu privire la impactul pe care Microsoft va continua sa il faca in industrie si in societate", spune Calin Tatomir in comunicatul de presa care ii anunta plecarea.

Prima zi a lui Ronald Binkofski la conducerea filialei este 20 octombrie. Ronald Binkofski se alatura echipei Microsoft Romania dupa 5 ani petrecuti in filiala din Polonia, in rolurile de Developer & Platform Evangelism Lead si, cel mai recent, Director de Marketing, Business si Operatiuni. Inainte de venirea in Microsoft, Ronald a fost CEE Area Manager in cadrul Software AG, Ronald este cetatean german si polonez. A absolvit cursurile Facultatii de Matematica Aplicata a Universitatii Jagiellonian si s-a specializat in matematica in Universitatea Johann Wolfgang Goethe din Frankfurt.

"E o zi importanta pentru Microsoft in Romania, pentru Calin si pentru Ronald. Ii multumim lui Calin pentru rezultatele deosebite pe care filiala din Romania le-a raportat in acesti ani, in conditii economice dificile", spune in comunicat, Don Grantham, President, Microsoft Central and Eastern Europe.

Contactat de HotNews.ro, Calin Tatomir a spus ca dupa 15 noiembrie va da amanunte despre un nou business pe care il va deschide. El a spus ca desi functia de sef al microsoft Romania este ravnita si ofera o vizibilitate deosebita, familia reprezinta si ea o prioritate si vrea sa ii dedice mai mult timp.