Aproximativ 244.000 de locuitori ai Germaniei au solicitat Google sa faca astfel incat locuintele lor sa nu poata fi recunoscute in aplicatia Street View care este prezenta deja in 23 de tari si se va lansa in cateva saptamani si in Germania, noteaza TF1. In urma presiunilor, Google a decis sa dea germanilor din cele 20 de orase unde va lansa Street View dreptul de a opta daca locuintele sa poata fi sau nu recunoscute, iar 3% au spus un NU clar.

Google va lansa aplicatia Street View in 20 de mari orase germane, inclusiv Berlin, Koln si Frankfurt, dar fiindca nemtii sunt mult mai sensibili la protectia vietii private, compania a dat posibilitatea orasenilor sa spuna daca vor ca locuintele sa le poata fi recunoscute pe Street View inca dinaintea lansarii, optiune care nu a existat in alte tari.

In cele 20 de orase sunt in total 8,5 milioane de locuinte, iar 3% dintre ele vor fi afisate "blurat" pe Street View in urma cererilor facute de proprietarii respectivelor locuinte.

Aplicatia Street View, care ofera imagini 360 de grade la nivelul strazii dintr-o serie de orase in 23 de tari, i-a creat multe probleme companiei Google, aceasta fiind acuzata in mod repetat ca a incalcat dreptul la intimitate al persoanelor.

Google a fost nevoita sa blureze imagini cu persoane, case sau masini dupa ce a fost chemata si in instanta.

Un reprezentant al Google Germania admite ca, la fel ca in orice demers de proportii, pot exista erori la inceput, astfel ca unele cladiri care ar trebui sa fie blurate, vor fi la inceput vizibile, insa compania promite sa rezolve problemele.