Hewlett-Packard a lansat in SUA primul sau tablet PC, Slate 500, terminal cu ecran de 8,9 inch, care ruleaza Windows 7 Professional si se adreseaza in special clientilor business, noteaza PC World. Tableta costa 799 dolari in SUA, cantareste 680 de grame si are camera de 3 MP pe partea din spate si o camera VGA pe fata. La anul, HP va lansa si o tableta orientata mai mult catre clientii persoane fizice.

Slate 500 are procesor Intel Atom Z540, 1.68GHz, dispune de stiocare SSD de 64 GB, 2 GB RAM, port USB si conectivitate WiFi. Pe partea din spate are camera de 3 MP, iar pe cea frontala are o camera VGA pentru videoconferinte.

Producatorul spune ca autonomia bateriei este de cinci ore si insista asupra faptul ca tableta este gandita pentru business fiindca ruleaza o serie de aplicatii de productivitate si e utila pentru cei care vor sa se conecteze de la distanta la serverele companiei unde lucreaza.

HP va lansa la anul un alt tablet gandit de data aceasta pentru distractie (jocuri, continut video, navigare web, e-books), care insa va folosi sistemul de operare webOS al Palm, companie achizitionata anul acesta de HP pentru 1,2 miliarde dolari.

Cea mai cunoscuta tableta de pe piata este Apple iPad, insa in ultimele patru luni concurenta a venit si ea cu modele: Dell Streak, Samsung Galaxy Tab si Toshiba Folio 101 sunt doar cateva exemple.