​Microsoft va lansa urmatoarea generatie a sistemului de operare Windows peste doi ani, conform unui anunt postat pe blogul olandez al companiei si apoi retras. La implinirea unui an de la lansarea Windows 7, un angajat al filialei olandeze scria pe blog ca se lucreaza la urmatoarea versiune care va iesi in 2012. Anuntul a fost retras cateva ore mai tarziu, semn ca nu a fost pe placul oficialilor americani, scrie ZDNet.

E de asteptat ca PC-urile cu Windows 8 sa porneasca mai repede, iar zvonurile indica posibilitatea ca Microsoft sa pregateasca un magazin cu aplicatii online in stilul celor lansate de Apple, Google sau alti producatiori. In plus, se vorbeste de aplicatii de recunoastere faciala si de integrare mult mai buna cu dispozitive precum tablet PC-urile.

Sefii Microsoft au fost ezitanti cand au fost intrebati despre momentul lansarii viitoarei generatii Windows si nu au oferit date concrete. Steve Ballmer, CEO al Microsoft, spunea ca viitoarea lansare de Windows va fi cea mai riscanta de pana acum, lasand de inteles ca va fi greu de facut un sistem mai bun decat Windows 7.

Dupa lansarea in 2007 a Windows Vista, sistem de care foarte multi s-au plans, Microsoft a lansat in octombrie 2009 Windows 7 care a rezolvat o mare parte dintre problemele intalnite la Vista. Intr-un an s-au vandut pe plan mondial 240 de milioane de licente Windows 7.