¬Hewlett - Packard a lansat oficial in Romania gama de imprimante cu tehnologia ePrint prin care poti tipari documente fara a folosi un PC deoarece fiecare imprimanta are o adresa unica de mail, iar pentru a tipari documente, utilizatorul trebuie sa trimita documentul la adresa de e-mail a imprimantei. Cea mai ieftina astfel de imprimanta costa cam 125 euro, TVA inclus, iar cele mai scumpe ajung la 350 euro si pe ele se poate naviga pe internet direct la site-ul de pe care vrei sa tiparesti.

Serviciul HP ePrint aloca fiecarui echipament de retea cu capabilitati ePrint (imprimanta sau multifunctional) cate o adresa unica de e-mail. Pentru aceasta trebuie sa conectezi echipamentul la o retea cu acces la Internet. Apoi, poti transmite orice document de tip Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint), PDF sau poza catre acea adresa de e-mail, iar server-ul ePrint o va decodifica si transmite direct catre imprimanta.

Pentru a asigura confidentialitatea clientului, fiecare adresa de e-mail HP ePrint este unica si nu va fi pusa la dispozitia altora, decat in cazul in care clientul decide acest lucru.

Pentru moment in magazinele romanesti sunt disponibile doar imprimante HP ePrint cu jet de cerneala, iar preturile pornesc de la circa 125 euro, TVA inclus. Dupa 1 noiembrie vor fi aduse si cele laser, iar preturile vor ajunge la 350 euro, TVA inclus pentru cele cu ecran tactil capabile sa "navigheze" pe internet pentru ca utilizatorul sa mearga direct la site-ul de unde vrea sa tipareasca ceva.