Google va avea din aceasta luna prezenta oficiala si in Romania, deschizandu-si un birou de afaceri in Bucuresti, care va fi condus de Dan Bulucea. Echipa locala va fi responsabila pentru dezvoltarea afacerilor si implementarea strategiei Google in Romania, stabilirea unor relatii de afaceri cu partenerii romani, comunicarea catre companiile locale a beneficiilor prezentei online si vanzarile directe de publicitate.

Dan Bulucea, seful Google Romania, in vizita la ministerul ComunicatiilorFoto: Grayling

Dupa lansarea a peste 10 produse localizate pentru utilizatorii romani si a serviciilor de publicitate pentru companii, inclusiv AdWords si AdSense, Google deschide un birou de afaceri in Bucuresti, se arata in comunicatul dat miercuri de agentia de comunicare Grayling.

"Scopul Google este de a oferi utilizatorilor romani, care sunt foarte activi online, si mai multe instrumente utile si inovatoare in limba locala, precum si de a ajuta companiile romanesti sa aiba o prezenta online si sa isi dezvolte afacerile prin intermediul internetului. Romania este o tara foarte interesanta pentru Google, unde vedem oportunitati atat in ce priveste utilizatorii individuali, cat si companiile", a declarat Dan Bulucea, noul Country Manager pentru Romania al Google.

  • Dan Bulucea, seful biroului Google in Romania, a lucrat 12 ani in cadrul Microsoft

Biroul din Bucuresti, condus de Dan Bulucea, va fi responsabil pentru dezvoltarea afacerilor si implementarea strategiei Google in Romania, stabilirea unor relatii de afaceri cu partenerii romani, comunicarea catre companiile locale a beneficiilor prezentei online si vanzarile directe de publicitate.

Google a fost pana acum prezent in Romania cu produse localizate pentru utilizatorii romani, in primul rand motorul de cautare Google.ro, precum si Google Maps, Google Places, Google Apps, Google Translate si multe altele.

Dan Bulucea a lucrat in ultimii 12 ani in cadrul Microsoft unde a avut diverse roluri, cel mai recent fiind cel de Director de Business si Marketing pentru filiala din Romania, ocupand anterior pozitia de Senior Platform Strategy Manager la sediul Microsoft din Munchen pentru Europa Centrala si de Est. Anterior, s-a ocupat de promovarea si adoptia platformei Microsoft in Romania. Inainte de a se alatura Microsoft, Dan Bulucea a fost General Manager al Salient Romania, unul dintre cei mai mari producatori din Romania de PC-uri la acea vreme. Dan Bulucea detine un Executive MBA si este licentiat in Informatica.

  • Varujan Pambuccian, despre prezenta oficiala a Google in Romania: Daca este o intrare facuta pentru R&D este importanta si este exact la momentul potrivit

Deputatul Varujan Pambuccian, care s-a aflat miercuri in redactia HotNews.ro in cadrul unei intalniri online cu cititorii pe tema informatizarii administratiei publice, a precizat ca importanta deschiderii acestui birou depinde de directiile spre care se va indrepta activitatea acestuia.

"Depinde pentru ce va fi acest birou. Daca va fi un birou local de vanzari, il privesc ca pe intrarea oricarei firme care are de vandut ceva in Romania. Daca biroul asta local o sa inteleaga ca este intr-o tara in care poate sa faca cercetare si dezvoltare (n.r. R&D), poate sa faca productie, atunci il privesc ca pe o intrare importanta pentru Romania", a spus Varujan Pambuccian.

Este o intrare tarzie a Google pe piata locala?

"Repet, depinde pentru ce este facuta intrarea aceasta. Daca este o intrare pentru vanzari, cred ca cel mai bine este sa-i intrebati pe dansii daca este tarzie sau nu. Probabil ca aici sunt evaluari facute in legatura cu piata de publicitate romaneasca. Daca este o intrare facuta pentru R&D este exact la momentul potrivit. Daca este o intrare facuta pentru productie de ceva, este usor tarzie", a mai declarat acesta.

  • Profit in crestere cu 32% pana la 2,1 miliarde dolari pentru Google, in trimestrul trei din 2010

Google a fost prezenta pe piata locala printr-un consultant, Radu Tudorache, din luna martie 2007 pana in luna aprilie 2008, cand acesta a preluat functia de director de servicii de voce pe segmentul rezidential in cadrul Directiei comerciale a Romtelecom.

Google a anuntat luna trecuta ca in trimestrul al treilea din acest an profitul a urcat cu 32%, la peste 2,1 miliarde dolari, in timp ce veniturile au urcat cu 23%, la circa 7,3 miliarde dolari, pe fondul revenirii pietei publicitatii si a vanzarilor tot mai bune de telefoane cu sistemul de operare Android. Google are peste 23.000 de angajati, din care 1.500 s-au adaugat in trimestrul trecut.