Facebook a invitat jurnalistii la un eveniment de presa luni in SUA si se banuieste ca va fi vorba de anuntarea lansarii propriului client de e-mail al celei mai populare retele sociale din lume, noteaza TechCrunch. Asadar e foarte posibil ca in curand sa putem folosi adrese de mail terminate cu @facebook.com, mai ales ca prezentul sistem de mesagerie de pe Facebook a fost intens criticat pentru neajunsurile sale. In plus, Facebook are multe date personale ale utilizatorilor si amploarea la care a ajuns reteaua o poate face concurent pentru Gmail.

Facebook are peste 500 de milioane de utilizatori, are servicii de gazduire date, zeci de milioane de oameni intra macar o data pe zi in sectiunea de jocuri, insa sistemul de mesagerie de pe site a fost criticat ca avand multe imperfectiuni.

Tocmai de aceea, Facebook ar putea lansa un client de e-mail, lucru care nu este o surpriza, mai ales ca s-a vorbit de "proiectul Titan", un proiect intern de client de mail care sa concureze ce Gmail. In curand, utilziatorii de Facebook ar putea avea adrese de mail de tipul username@facebook.com din care vor putea trimite mail-uri oricui, putand atasa si fisiere.

TechCrunch noteaza ca Facebook poate profita de cantitatea uriasa de date pe care o detine despre fiecare utilizator activ si ar putea pune in noul mail pe pozitii prioritare mesajele de la oamenii cu care respectivul corespndeaza cel mai des.

In plus, Facebook e in conflict deschis cu Google pe tema portabilitatii datelor, conflict ce ar putea avea consecinte asupra utilizatorilor.