Google Instant, aplicatie care afiseaza rezultatele cautarii inca de cand incepi sa tastezi termenul, este de la finalul saptamanii trecute disponibila in Romania si alte 17 noi tari, la doua luni dupa lansarea in SUA. Google spune ca acum utilizatorii pot gasi mult mai repede ce cauta, insa cei care nu vor ca rezultatele cautarilor sa apara inainte ca ei sa termine de tastat, pot dezactiva Google Instant.

Google Instant vine cu rezultate in timp ce tasteziFoto: captura Google

Serviciul a fost lansat in 9 septembrie in SUA si apoi, putin mai tarziu, a fost disponibil in alte 12 tari, printre care Cehia, Polonia, Slovacia si Slovenia. Din 19 noiembrie s-au adaugat alte 18 tari, printre care Romania, Bulgaria, Serbia, Grecia si Letonia.

Google spune ca printre beneficii se numara faptul ca poti gasi mult mai repede ceea ce cauti, chiar din primele litere tastate, dar si ca poti gasi informatia cautata tastand mai putin. Google spune ca utilizatorul poate avea un fel de "conversatie" cu motorul de cautare fiindca, in functie de ce rezultate primeste la ce tasteaza, poate adauga unul sau mai multe cuvinte sau poate modifica in ce mod vrea termenii cautarii.

In prima decada a lunii, Google a lansat si aplicatia care permite utilizatorilor sa previzualizeze in browser o pagina gasita in lista rezultatelor cautarii.