Sharp va lansa in decembrie pe piata japoneza doua cititoare de carti electronice numite Galapagos, terminale cu ecran de 5,5 inch si 10,8 inch care vor costa 470 dolari, respectiv 670 dolari, scrie PC World. Conceptul este extrem de interesant pentru ca cele doua gadget-uri au aspect si grafica de tablet PC-uri, insa pot fi folosite doar pentru citirea de carti, ziare si reviste electronice, nu pentru descarcarea de aplicatii Android sau navigarea in voie, pe web.

Sharp lanseaza doua e-readereFoto: Captura Youtube.com

Sharp va testa piata japoneza cu acest concept interesant de e-reader in "ambalaj" de tablet PC. In general e-reader-ele sunt mult mai ieftine decat tabletele pentru ca au functionalitati limitate si nu ofera libertatea de a descarca aplicatii si de a naviga pe orice fel de pagini web, cum se intampla la tablete.

Sharp a anuntat doua modele de e-readere Galapagos: unul cu ecran de 5,5 inch si pret de 474 dolari in Japonia si un model cu ecran de 10,8 inch si pret de 672 dolari. Vor fi disponibile 20.000 de ziare locale, carti si reviste pe magazinul online la lansare, iar in primavara Sharp promite ca vor fi disponibile pentru download si materiale audio plus video.

Preturile noilor gadget-uri nu sunt mici: Galapagos cu ecran de 5,5 inch e cu 20% mai scump decat cel mai cunoscut e-reader, Amazon Kindle, care dispune de ecran de 9,7 inch. In plus, modelul Sharp cu ecran de 10,8 inch este mai scump decat iPad-ul cu 16 GB stocare.