Noua generatie a tabletei Apple iPad va iesi cel mai probabil pe piata in primavara lui 2011, scrie Reuters, citand analisti din piata si furnizori asiatici care bat palma cu producatorul american pentru componentele iPad 2, terminal ce ar putea avea doua camere video, dar si port USB. Estimarile iSuppli aratau ca vanzarile totale de iPad ar putea ajunge la 13 milioane de unitati anul acesta si la peste 35 de milioane la anul, gadget-ul dominand o piata pe care isi fac intrarea tot mai multe companii.

Noul model iPad va fi probabil prezentat la inceputul anului 2011, livrarile urmand sa inceapa in aprilie, noteaza Reuters. Mai multe surse din piata spun ca noul iPad va avea o serie de noi caracteristici, cum ar fi port USB si camere video atat pe partea frontala, cat si pe spate. In plus, e de asteptat ca rezolutia display-ului sa fie mai buna, iar terminalul sa fie mai subtire si mai usor decat versiunea care se vinde acum.

IPad detine 84% din piata mondiala de tablet PC-uri, conform estimarilor agentiei de brokeraj SinoPac Securities, iar pentru 2011, se estimeaza o cota de piata de 70% dintr-un total de 60 de milioane de tablet PC-uri ce ar putea fi vandute. Apple ar putea livra 12.9 milioane de iPad-uri in intreg anul 2010, iar pentru 2011 firma de cercetare iSuppli estimeaza ca vanzarile se vor ridica la 36.5 milioane de tablet PC-uri.

Prezentat in ianuarie 2010, iPad este un device plasat intre smartphone si laptop, cu o autonomie de pana la 10 ore. Poate fi folosit ca e-reader, dar se adreseaza si fanilor jocurilor video si are "din fabrica" 12 aplicatii instalate, practic versiuni multi-touch ale unor aplicatii pentru Mac.

In ultimele luni pe piata au aparut mai bine de zece tablete, insa una singura pare a fi un concurent serios in ceea ce priveste volumele de vanzari: Samsung Galaxy Tab care s-a vandut in peste un milion de exemplare in doua luni.