Google ar putea lansa in martie Honeycomb, varianta 3.0 a sistemului de operare Android care va fi prima versiune optimizata pentru tablet PC-uri, noteaza PC World, citand surse din piata si alte articole din presa. Google a prezentat la inceput de decembrie cea mai noua evolutie a sistemului sau de operare, Gingerbread - 2.3 pe noul telefon Nexus S produs de Samsung, insa in primavara va fi prezentata o versiune cu totul noua, 3.0 care se va gasi mai intai probabil pe un tablet PC Motorola, scrie revista americana.

Publicatia taiwaneza Digitimes sustine ca lansarea versiunii Android cunoscuta sub numele de cod Honeycomb este gandita pentru martie 2011, iar PC World noteaza ca e vorba practic de versiunea 3.0 a Android, chiar daca sunt voci care spun ca Honeycomb va fi de fapt versiunea 2.4. Se pare ca noua varianta de Android va fi prezentata la targul de electronice CES Las Vegas in prima decada din ianuarie pe un tablet PC Motorola.

Platforma open source Android a fost lansata de Google in colaborare cu companii mari din industria comunicatiilor in 2007 si a fost conceputa special pentru dispozitivele mobile.

Prima versiune a sistemului Android a fost lansata in februarie 2009, a doua versiune (1.5, nume de cod Cupcake) a aparut in aprilie 2009, iar cinci luni mai tarziu a aparut versiunea 1.6 (nume de cod Donut). Google a lansat SDK-ul pentru Android 2.0 si 2.1 (nume de cod Eclair) in octombrie 2009, respectiv ianuarie 2010, iar versiunea 2.2 (Froyo) a fost prezentata in luna mai anul acesta.

Versiunea 2.3 (Gingerbread) a fost prezentata pe 8 decembrie si e disponibila pe cel mai nou telefon lansat sub brandul Google, terminalul Nexus S produs de Samsung.

In afara de numarul mare de smartphone-uri, sistemul Android e utilizat de cateva tablet PC-uri, insa e de asteptat ca numarul de terminale sa creasca masiv anul viitor.