PREVIEW CES 2011 Un nou val de tablet PC-uri, cel mai mare televizor 3D si telefoane cu viteze de transfer record sunt printre cele mai asteptate gadget-uri ale inceputului de an
Piata tabletelor se aglomereaza, Google Android are cel mai mult de castigat
In prezent Apple iPad detine peste trei sferturi din piata tabletelor, chiar daca are peste zece concurenti, insa anul acesta lucrurile au toate sansele sa se schimbe fiindca multi producatori anunta gadget-uri noi cu ecrane intre 6 si 12 inch.
Asus si Acer, companiile care conduc segmentul netbook-urilor, vor aduce primele tablete, Motorola va prezenta un dispozitiv cu noua versiune de Android, in timp ce un terminal foarte asteptat este tableta RIM Playbook care nu va folosi sistemul de operare Blackberry, ci o versiune speciala. E foarte posibil ca MSI, HTC LG si HP sa prezinte tablete, iar zvonurile indica si faptul ca Samsung ar putea aduce noi versiuni ale Galaxy Tab. E de asteptat ca versiunea 3.0 de Android sa fie prima optimizata pentru a rula pe tablete, astfel ca numarul modelelor ce vor rula sistemul va creste mult. Microsoft nu prea a reusit sa convinga producatorii sa utilizeze Windows pe tablete, iar toti cei care vand astfel de terminale mai au de lucrat la partea de convingere a publicului ca dispozitivele nu sunt doar niste smartphone-uri uriase, ci merita intr-adevar cumparate.
Televizoarele 3D continua sa fie un subiect la moda - mai mari, mai subtiri si chiar fara ochelari speciali
Televizoarele 3D au aparut acum un an pe piata, insa vanzarile nu au fost masive si din cauza preturilor extrem de mari si a cantitatii reduse de continut 3D. La targul CES, LG va aduce cel mai mare televizor 3D din lume, cu ecran de 72 inch si un cost estimat de presa a ajunge la circa 4.000 de euro cand va fi in magazine. Vor fi companii care vor expune ochelari universali ce pot fi utilizati la mai multe tipuri de televizoare, stiut fiind ca industria nu a standardizat acest aspect, iar multe perechi de ochelari speciali merg doar cu modelele unei singure marci. Toshiba a inceput in Japonia sa vanda un model de televizor 3D cu ecran de 12 inch la care nu ai nevoie de ochelari speciali pentru a percepe efectul de "adancime" a imaginii si e de asteptat sa vedem si alte modele mai mari aduse de companie. In plus, va aparea si o rama foto 3D la care nu ai nevoie de ochelari speciali.
La capitolul televizoare vor fi si noi modele care se pot conecta la internet, terminale care aduc mai degraba a desktop-uri cu ecran foarte mare, decat a televizoare clasice. E clar insa ca "mariajul" dintre televiziune si internet va deveni si mai strans, iar preturile vor mai scadea.
Smartphone-uri la care transferul de date este super rapid
CES nu e celebru pentru noutatile in domeniului telefoanelor, mai ales ca de obicei la acest capitol exceleaza Mobile World Congres Barcelona. Totusi, vor fi prezentate o serie de telefoane pe tehnologia LTE (tehnologie proto 4G, un fel de 3,9G) care permite transferul unei cantitati foarte mari de date la viteze extrem de bune, cam de zece ori mai mari decat la 3G. Trei mari operatori de telefonie mobila din SUA si-au actualizat retele pentru tehnologii de transfer rapid care se apropie de 4G, dar nu se incadreaza inca in definitia 4G. Totusi, la CES vor fi prezentate mai multe telefoane cu tehnologia LTE a Verizon, cu WiMax de la Sprint si cu HSPA+ a T Mobile.
Exista discutii legate si de MeeGo, un sistem de operare bazat pe Linux si dezvoltat de Nokia si Intel. Pentru MeeGo lucreaza si centrul de cercetare deschis de Intel in Bucuresti, insa sistemul poate fi utilizat pe smartphone-uri, tablete si netbook-uri. Pana acum, singurul mare producator interesat sa scoata o tableta cu MeeGo este Acer, insa nu s-a mai auzit nimic de subiect. MeeGo pare a fi promitator si pentru sistemele de divertisment din automobile, iar la CES e posibil sa vedem si noutati pe segmentul auto: mai multe sisteme care-ti pot oferi internet broadband in masina si pot facilita comunicarea cu alti soferi si diverse sisteme de monitorizare a traficului.
Un smartphone foarte asteptat este Samsung Galaxy 2 care va dispune de procesor dual-core si de tehnologia NFC care ii permite utilizatorului sa foloseasca telefonul pe post de carte de credit daca il apropie de un terminal specializat din magazine. Tot la acest capitol vor fi prezentate noi procesoare mai performante, iar producatorii vor veni cu noi superlative precum cel mai subtire sau cel mai usor smartphone.
Alte gadget-uri, tehnologii si noutati
Sunt analisti care se astepta ca la CES sa fie prezentate electrocasnice conectate la internet care pot comunica usor cu proprietarii. Masina de spalat care da SMS cand termina o "sarja" de rufe sau cuptorul cu microunde care poate fi pornit cu cateva minute sa ajungi acasa, printr-un simplu mesaj sunt cateva din lucrurile mai deosebite care ar putea fi prezentate la CES. Desi electrocasnicele care se conecteaza la internet nu sunt o noutate, CES va prezenta probabil o noua etapa in dezvoltarea lor. Un zvon interesant, dar neconfirmat, este ca Samsung ar urma sa prezinte un rival pentru iPod Touch, un gadget "Galaxy Player" cu ecran de 4 inch, sistem de operare Android 2.2 si trei variante de stocare: 8 GB, 16 GB si 32 GB.
Apoi este posibil ca Google sa prezinte primele laptop-uri cu sistemul de operare Chrome OS a carui lansare ce trebuia sa aiba loc inainte de Craciunul lui 2010 - a fost devansata, dand apa la moara criticilor care sustineau ca Google nu s-a ocupat serios de subiect. Alte zvonuri indica si faptul ca Steve Ballmer, seful Microsoft, va prezenta primele detalii despre sistemul de operare Windows 8 care va fi lansat in 2012.
Targul de tehnologie Consimer Electronic Show Las Vegas se tine intre 6 si 9 ianuarie, insa mare parte dintre noutati vor fi anuntate pe 5 ianuarie in ziua presei. In 2009 au fost 113.000 de vizitatori, iar anul trecut numarul a ajuns la 126.000.
Citeste mai multe despre tablet pc android televizor 3d cel mai bun smartphone masina de spalat nou val apple tablet pc ces 2011 tablet pc pc-uri 3d preturile de transfer
TVurile 3D par interesante (desi demourile la care m-am uitat nu m-au impresionat, dar probabil erau si prost alese). problema cu ele e ca pot da probleme de sanatate, sau cel putin asa se spune...
Tablet-ul: bateria tine 9 ore, e comod de tinut in mana, este in stand-by permanent, il poti oriand intoarce catre un client ca sa-i arati o imagine, o oferta, poti edita + vizualiza office etc.
exact asa cum pda-urile au prins la un anumit segment de afaceri la fel va fi si cu tablet-urile.
dar la ce ii folosesc unui user de rand care le cumpara? (exceptant faptul ca are ultima tehnologie e la mode e kool etc)? pentru a citit, filme, omorat timpul etc e suficient un smartphone
Faza cu lucratul pe teren e singur argument valid. In rest, e mult mai comod sa scrii la tastura decat la tableta pe touch screen. Si la mine il poti tine cu o mana si cu cealalta pot scre. La iPad ( nu am deci nu 100% sigur) cred ca e mai rau, trebuie sa il asezi pe picoare cumva. Plus ca eu am Swype care iar ma ajuta mult. Dar chiar si asa nu ma vad scriing nici macar cat scriu in comentariu asta la el.
Din ce am folosit pana acum, e doar un reading device. Sa scrii la el nu ma vad, decat f ocazional.
Asta cu multimedia nu scriu ce sa zic, muzica clar prefer pe tel, de ce sa car 7 in sau 10 in ca sa ascult muzica.
Filme da merge mai bine ca la un tel, dar iarasi ecranul nu e suficient de mare, doar ca un compromis cand pleci undeva, faci naveta mult, sa te uiti la filme.
In fine eu il folosesc seara 1. 2 ore in pat rasfoiesc net, si sincer imi cam amorteste mana, tinindul tot timpul.
Avantajul major la un laptop care nu il vezi in magazin, este ca scrii usor, si mana sta pe rest pad si e mult mult mai confortabil la scris.
iar pe de alta, nici macar programe nu sint....( ma rog, noi nu avem nici HD la majoritatea furnizorilor de programe tv dar e alta poveste).
Nu mai vorbesc ca sint depasite moral la nici 1-2 ani de la aparitie.....
P.S. diversitatea creeaza lumea noastra minunata ..
@adib, ai picat testul.
Hai, mai straduieste-te nitel sa scoti niste comentarii cu mai mult de 3 cuvinte si fara a fi intrebari stupide.
2) omul vede 3D "by default" creierul se ocupa de asta si adauga a 3-a dimensiune si nu prea are de a face cu IQ-ul. Testele alea la care te referi tu iti testeaza mai mult "imaginatia" daca ma intelegi.
Apropos WiMAX-ul cumparat de Radiocom a fost dezvoltat de roamani (si nu numai)
Sau, oare, ce faceti voi acolo e secret de serviciu ?
Obisnuieste-te: ce face un cercetator afla foarte putini si inteleg si mai putini.
Sau ai fost neglijat in copilarie ? Spune-i mamei sau iubitei tale despre LTE, ca sa te laude si sa-ti arate mai multa afectiune.
Apoi vei observa si subiectul articolului: CES Las Vegas, alta lume ... si mai la vest de Timisoara ...
sursa:
http://economie.hotnews.ro/stiri-it-8147886-toshiba-lansat-primul-televizor-3d-care-privitorii-nu-nevoie-ochelari-speciali-modelul-costa-1-400-dolari-japonia-insa-ecranul-numai-12-inchi.htm
Televizorul 3D promovat de Toshiba nu este nici pe departe primul TV fara ochelari, este doar o mica inovatie in domeniu. TV-uri cu dimensiuni mai mari au fost promovate deja la diverse expozitii de specialitate, dar datorita preturilor extrem de mari si calitatii reduse a imaginii reproduse nu au mai fost scoase pe piata. Televizorul promovat de Toshiba, are intr-adevar un strat de lentile care "proiecteaza" imaginea in 9 puncte distincte in fata ecranului, astfel incat sa se creeze efectul 3D. Unghiul de vizionare este extrem de redus, de max. 40 grade, ceea ce la un ecran mic devine aproape un punct. In plus, distanta intre privitor si TV este extrem de limitata, altfel efectul 3D se pierde.
Multumesc,
Adrian
Adrian
O zi buna,
Adrian
Toate cele bune,
Adrian