Compania chineza Lenovo a prezentat intr-un eveniment inaintea deschiderii targului CES Las Vegas un computer numit IdeaPad care poate fi utilizat pe post de laptop dar si ca tableta fiindca ecranul de 10,1 inch se poate detasa. Conceptul de hibrid tableta-netbook a fost prezentat la CES acum un an de Lenovo, insa in prezent avem varianta de productie. Intregul sistem va costa in China peste 1.300 de dolari, dar cei care aleg sa cumpere doar tableta vor palti peste 400 de dolari, scrie Computerworld. Tableta ruleaza Google Android, iar cand e conectata la tastatura trece pe Windows 7.

Tablet PC LenovoFoto: Reuters

Ecranul lui IdeaPad (tableta LePad) are diagonala de 10,1 inch, cantareste circa un kilogram si suporta card de memorie de 16 GB sau 32 GB. Folosit pe post de tablet PC ruleaza Google Android 2.2, dispune de procesor 1.2GHz Qualcomm Snapdragon, producatorul sustinand ca bateria poate tine pana la opt ore.

Daca ecranul este conectat la IdealPad, sistemul poate fi folosit pe post de netbook datorita unei tastaturi normale, iar capacitatea de stocare creste la 320 GB datorita unui hard-disk inserat in tastatura. Sistemul IdealPad ruleaza Windows 7.

Tableta LePad va costa 400 - 450 dolari in China unde se va vinde din martie, insa compania o va lansa pe plan mondial mai tarziu. Intregul sistem IdeaPad va costa circa 1.300 de dolari.

Chinezii spun ca sistemul hibrid are multe avantaje fiindca daca utilizatorul vrea doar sa navigheze pe internet poate utiliza usor tableta, iar daca are de lucru o poate conecta la tastatura pentru a scrie un text sau pentru a edita fotografii sau clipuri video.

Bookmark