Corporatia Intel a declarat ca plateste o taxa de licenta companiei Nvidia, finalizand o disputa legala ce are ca obiect licenta de a produce placi de circuite integrate si cresterea actiunilor Nvidia. In urma acestui acord, Intel, cel mai mare producator de microcipuri din lume, va putea folosi unele patente care apartin companiei Nvidia, relateaza Reuters.

In 2004 Intel a fost de acord ca Nvidia, care este specializata in productia de procesoare pentru placi video, sa proiecteze circuitele pentru microprocesoare, in timp ce Intel putea sa foloseasca o parte din tehnologia Nvidia in propriile lor circuite. Dar in procesul inaintat la un tribunal din Delaware, Intel a declarat ca acordul nu este valabil si pentru noile microprocesoare, pe care le-a proiectat ulterior.

Nvidia mizeaza foarte mult pe explozia de pe piata de smartphone si tablet PC. Microprocesoarele Intel reprezinta 80% din procesoarele folosite in computerele din lume, iar compabilitatea acestora cu procesoarele mai mici fabricate de alte companii este o problema foarte importanta. Saptamana trecuta actiunile Nvidia au crescut cu 29%, cand noul procesor al companiei, Tegra 2, i-a impresionat pe investitorii de la Expozitia de produse electronice din Las Vegas.