​Dirk Meyer, cel care in ultimii trei ani a condus compania Advanced Micro Devices a decis sa demisioneze, iar al doilea mare producator de procesoare cauta un inlocuitor, scrie Reuters. Meyer a plecat dupa o intelegere mutuala cu actionarii care nu si-au exprimat nemultumiri fata de activitatea sa, insa ar dori o persoana care sa accelereze ritmul de dezvoltare al AMD, spun surse citate de agentia de presa.

Meyer conduce AMD din 2008 si sub mandatul sau compania a avut o perioada de stabilitate binevenita, dupa mai multi ani tulburi. Meyer a decis insa de comun acord cu actionarii sa demisioneze, iar in locul sau interimatul va fi asigurat de directorul financiar Thomas Seifert.

Reuters citeaza surse din interiorul companiei care spun ca actionarii sunt multumiti de activitatea lui Meyer, insa ar vrea totusi o persoana care sa accelereze ritmul de dezvoltare al AMD care detine 20% din piata procesoarelor pentru PC-uri, departe de liderul Intel.

Totusi, multi spun ca atat Intel, cat si AMD au neglijat segmentul procesoarelor pentru dispozitive portabile precum tablete sau smartphone-uri, iar acest lucru le va costa.

AMD are 11.000 de angajati, iar concurentul sau Intel are 81.000.