Un joc numit Bubble Ball - creat de un baiat de clasa a opta - a ajuns una din cele mai populare aplicatii gratuite de pe App Store, fiind descarcata de peste un milion de ori in doua saptamani, scrie All Things Digital. Micul joc are la baza principii din fizica si a fost creat de elevul Robert Nay din statul american Utah.

Jocul a fost postat pe App Store pe 29 decembrie, iar doua saptamani mai tarziu fusese descarcat de peste un milion de ori, pozitiile foarte bune din top aducandu-i apoi chiar si 400.000 de download-uri zilnic.

Riobert Nay este pasionat de calculatoare si are ceva cunostinte de programare, chiar daca nu a studiat asa ceva la scoala. Ideea realizarii jocului i-a venit dupa ce prietenii l-au indemnat sa incerce sa faca asa ceva, vazand cat de mult ii place iPod-ul sau.

Performanta nu tine doar de varsta "frageda" a creatorului, ci si de succesul deosebit de mare obtinut de o aplicatie simpla care insa a reusit sa fie temporar la fel de populara precum jocuri cunoscute, cum ar fi Angry Birds.

Jocul Bubble Ball este un fel de "simulator de fizica", punandu-i pe jucatori sa foloseasca diverse obiecte si gravitatia pentru a ghida o bila la destinatie.

Baiatul spune ca nu s-a asteptat sa aiba atat de mult succes si promite ca va adauga noi nivele si poate si noi jocuri.