FBI a facut 40 de perchezitii in cautarea serverelor folosite de activistii Wikileaks pentru a ataca diverse site-uri, iar cinci persoane au fost arestate in Marea Britanie in legatura cu acelasi subiect, informeaza PC World. Diverse grupari intitulate Anonymous au participat luna trecuta la atacurile informatice asupra unor companii care au blocat accesul Wikileaks la fonduri, iar autoritatile americane subliniaza ca atacurile de tip denial of service se pedepsesc cu pana la zece ani de inchisoare.

Gruparea Anonymous a atacat site-urile Mastercard si Visa in decembrie prin intermediul unor atacuri de tip DDoS folosind programul LOIC (Low Orbit Ion Cannon) care putea fi instalat de oricine dorea sa-si puna calculatorul ¬in slujba¬ acestui scop.

¬Anonimii¬ au incercat sa atace si site-urile PayPal, Amazon si cel al lui Sarah Palin, dar fara succes. Participarea sau conducerea unui atac DDoS este ilegala si se pedepseste cu 10 ani de inchisoare, avertizeaza FBI. Activistii Wikileaks au indemnat la atacuri asupra site-urilor motivand ca blocarea fondurilor site-ului este un fel de atac asupra libertatii de exprimare.

In SUA au fost facute 40 de perchezitii, unele dintre ele pornind de la informatii obtinute de la autoritatile germane. Scopul a fost gasirea unor dovezi, mai ales servere, care sa duca la depistarea celor care au initiat atacurile si au indemnat si publicul sa instaleze programul LOIC.

Investigatii au fost deschise si in Germania, Franta si Olanda, dar Politia din Marea Britanie a mers si mai departe, arestand joi cinci barbati cu varste intre 15 si 26 de ani. Luna trecuta si politia olandeza a facut doua arestari.