S-a intetit “vanatoarea” de sustinatori ai Wikileaks - Americanii au facut perchezitii, britanicii au trecut la arestari
Gruparea Anonymous a atacat site-urile Mastercard si Visa in decembrie prin intermediul unor atacuri de tip DDoS folosind programul LOIC (Low Orbit Ion Cannon) care putea fi instalat de oricine dorea sa-si puna calculatorul ¬in slujba¬ acestui scop.
¬Anonimii¬ au incercat sa atace si site-urile PayPal, Amazon si cel al lui Sarah Palin, dar fara succes. Participarea sau conducerea unui atac DDoS este ilegala si se pedepseste cu 10 ani de inchisoare, avertizeaza FBI. Activistii Wikileaks au indemnat la atacuri asupra site-urilor motivand ca blocarea fondurilor site-ului este un fel de atac asupra libertatii de exprimare.
In SUA au fost facute 40 de perchezitii, unele dintre ele pornind de la informatii obtinute de la autoritatile germane. Scopul a fost gasirea unor dovezi, mai ales servere, care sa duca la depistarea celor care au initiat atacurile si au indemnat si publicul sa instaleze programul LOIC.
Investigatii au fost deschise si in Germania, Franta si Olanda, dar Politia din Marea Britanie a mers si mai departe, arestand joi cinci barbati cu varste intre 15 si 26 de ani. Luna trecuta si politia olandeza a facut doua arestari.

INTERVIU Pentru noi, roboții sunt soluții la probleme. Am învățat cum să primim un refuz și cum să câștigăm încrederea celor care investesc în noi / Doi elevi, despre pasiunea lor
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
Mult așteptatul declin al pandemiei în țările europene s-a declanșat. Locul României
Cum și-a petrecut Vlad Voiculescu ziua demiterii din funcția de ministru al Sănătății
Ziua demiterii lui Vlad Voiculescu. Ce le-a explicat Barna colegilor despre discuția cu premierul
Landerul InSight al NASA luptă pentru supraviețuire și va intra în hibernare de urgență
Tehnologiile actuale si monitorizarea Internetului permit identificarea rapida a locatiilor de unde s-au savarsit astfel de infractiuni. Apoi e doar o chestiune de timp si rabdare pana sunt gasiti si autorii persoane fizice.
Wikileaks pare sa fie o uriasa intoxicare, pornita de la un militar american (arestat intre timp, cel putin asta e versiunea oficiala).
Unul dintre fondatorii Wikileaks (altii s-au retras acuzand lipsa de transparenta si ''dictatura'' unui mic grup de fanatici), australianul Julian Assange, a devenit simbolul scandalului si principalul acuzat pentru accesarea unor documente confidentiale si publicarea acestora fara autorizatie.
Documentele publicate, in mare majoritate, par sa sustina tezele diplomatiei americane (Rusia stat mafiot, Iranul stat totalitar, Afganistanul si Pakistanul tari corupte si tribale, etc.).
Rusia a parut initial sa aplaude initiativa Wikileaks, dupa care a declarat ca unele documente care o priveau sunt niste ''minciuni si falsuri''.
Iranul a declarat de la inceput ca e vorba de un complot ''sionist'', dictaturile arabe au criticat, China a spus ca documentele Wikileaks sunt ''lipsite de valoare'' si nu pot influenta politica chineza, mai multe state europene au inceput demersuri juridice contra lui Assange, lideri politici francezi au declarat ca gestul e o ''crima iresponsabila'' (din cauza punerii in pericol a vietii unor informatori si colaboratori).
Adeptii conspirationismului (o pseudo-teorie ce pretinde ca ''cineva ne minte si exista un guvern mondial ocult'', care ar fi condus de evrei, extraterestri sau secte ezoterice) au fost incantati de initiativa si relativ dezamagiti de lipsa de informatii cu adevarat ''socante''.
In prezent, Assange e acuzat de viol in Suedia si risca o acuzare mai grava in USA si UK.
Wikileaks are si ''probleme de contabilitate'' (nu se stie unde sunt 500.000 dolari!!).
DDoS nu are nimic de a face cu accesarea fara drept a unui sistem informatic.
esti limitat daca chiar crezi ceea ce spui, esti limitat ca dezinformator prezentand argumente asa de usor de verificat ca fiind false.
http://anonops.webs.com/ANONYMOUS-PRESS-RELEASE_27-01-2011.pdf