​Microsoft a decis sa mute provizoriu in alte tari o parte din operatiunile desfasurate in Egipt din cauza gravelor probleme cu internet-ul, scrie Computerworld. Si alte companii de tehnologie sunt gata sa ia masuri, iar situatia se va agrava cu cat internet-ul va fi intrerupt mai mult. De vineri, guvernul din Cairo a obligat cei mai mari patru furnizori de internet sa-si intrerupa serviciile, astfel ca doar un singur furnizor cu sub 10% din piata mai are servicii functionale.

Egiptul a reusit dupa 2000 sa atraga mai multe companii de tehnologie in parcuri industriale speciale unde multinationalele fie ofera servicii de call center, fie dezvolta software. Totusi, "pana" de internet incepe sa aiba efecte negative asupra industriei locale de IT, iar Microsoft a mutat din Egipt o parte din operatiunile sale din cauza ca situatia tensionata din tara si taierea conexiunilor la internet au perturbat activitatea call - center-ului.

Saptamana trecuta HP isi sfatuia angajatii din Egipt sa lucreze de acasa pentru a nu-si pune securitatea in pericol, insa sfatul a devenit inutil din moment ce internet-ul e ca si inexistent.

Statul a creat parcuri industriale unde au venit multinationale, cel mai mare gazduind 28.000 de angajati de la 120 de companii.

Guvernul a taiat accesul la internet pentru a-i impiedica pe protestatari sa comunice intre ei, iar serviciile de telefonie functioneaza precar. Protestele au ajuns in a sasea zi, iar numarul victimelor a trecut de 125.