TeleVoice, compania lui Liviu Nistoran - fost presedinte al arbitrului telecom - a lansat un tablet PC cu ecran de 7 inch, greutatea de 360 g si sistem Android, la un pret de 750 lei. Nistoran spera sa aiba 15% din piata tabletelor, estimata la 50.000 de unitati pentru 2011. Compania a lansat in toamna lui 2010 si un cititor de carti electronice.

Tableta EvoTabFoto: Evolio

Tableta se numeste EvoTab, are ecran de 7 inch, cantareste 360 g, ruleaza sistemul de operare Android, are 11 mm grosime si dispune atat de conectivitate 3G, cat si WiFi.

Tableta este dotata cu procesor ARM 11 la 800 Mhz, accelerometru, card reader micro SD, port USB, miniUSB si speaker. Compania spune ca bateria Li-Ion are o autonomie de pana la 14 ore.

Evotab este capabila sa redea filme HD, sa citeasca ebook-uri si sa ruleze aplicatii precum Skype, MSN, Youtube HD download, Internet browsing, Facebook, e-mail. Memoria interna de 4GB poate fi extinsa pana la 36 GB cu card de memorie micro SD.

"Evolio tinteste o cota de piata de 15% din piata tabletelor in Romania, estimata pentru 2011 la 50.000 de unitati", a declarat Liviu Nistoran, presedintele Evolio. Pretul de vanzare al Evotab va fi de 750 lei cu TVA inclus. Data lansarii in retele de retail este 15 februarie, iar comenzile se pot face de la 1 februarie.

O alta companie romaneasca, Visual Fan din Brasov - a lansat un tablet PC recent, iar in ianuarie a adaugat si varianta cu conectivitate 3G.