Google a lansat marti acuzatii de furt la adresa motorului de cautare rival de la Microsoft, Bing, informeaza blogul oficial al companiei. Practic, Google acuza Microsoft ca preia in mod ilegitim rezultatele generate de motorul sau de cautare atunci cand Bing nu reuseste sa gaseasca un anumit termen. Intra in articol pentru a citi explicatia detaliata.

Bing, acuzat de furtFoto: Google

Google a creat un grup de control de termeni pentru a verifica daca intr-adevar Bing le preia atunci cand o cautare esueaza, iar rezultatele sunt socante: pentru cuvantul “torsoraphy”, o varianta scrisa gresit a cuvantului “tarsorrhaphy” (o procedura chirurgicala, in traducere, n.r.), atat Google cat si Bing returneaza exact aceleasi rezultate.

Motorul de cautare Google foloseste un algoritm complex de corectare a termenului cautat si afiseaza rezultate sugerate pentru termenul care crede ca este corect, dar Bing nu are implementata o functionalitate de acest tip. Totusi, ambele motoare de cautare genereaza aceleasi rezultate. Google a pozitionat manual un rezultat in topul listei de rezultate, fara sa foloseasca algoritmul de ierarhizare obisnuit, iar apoi a repetat aceeasi cautare cu Bing: rezultatele erau identice, lucru imposibil, dat fiind ca rezultatele afisate de Google erau introduse manual in sistem, si nu un rezultat al algoritmului de cautare. Acest test nu a functionat pentru toate cuvintele, ci in doar 7% din cazuri, dar inginerii Google sustin ca acest procent este extrem de improbabil statistic.

Din punct de vedere legal, Google nu a reusit sa determine inca daca exista motive pentru a da in judecata Microsoft, dar procedura este vazuta de majoritatea analistilor drept incorecta. Microsoft a negat orice comportament incorect.