Apple a respins marti o aplicatie pentru iPhone si iPad produsa de Sony care ofera acces utilizatorilor la un serviciu tip biblioteca electronica pentru ca gigantul japonez nu a implementat o modalitate de a cumpara carti direct din interfata aplicatiei. Apple isi justifica miscarea spunand ca orice program care acceseaza continut vandut in afara ecosistemului propriu trebuie sa ofere posibilitatea cumpararii de continut de acelasi tip in interfata. In acest fel, Apple retine 30% din valoarea oricarei tranzactii realizate, informeaza Reuters.

Apple iPadFoto: Reuters

Reprezentantii Sony au declarat ca au inceput o serie de discutii cu oficiali din partea Apple si ca “spera sa ajunga la o solutie echitabila pentru ambele companii, dar si pentru consumatori”. Compania americana este cunoscuta pentru politicile extrem de stricte in ceea ce priveste continutul permis pe platforma iOS. Cea mai controversata miscare a fost pana acum blocarea tehnologiei Adobe Flash, pe motiv ca nu este suficient de stabila si de eficienta in ceea ce priveste resursele hardware ale terminalelor pe care ruleaza.

Apple ofera propriul sau magazin de carti pentru platforma iOS, iBookstore, si este in concurenta directa cu servicii similare de la Amazon, Barnes&Noble si Sony.