Din februarie, operatiunile Sony in Romania sunt conduse de niponul Tomohiro Nakashima in varsta de 38 de ani care il inlocuieste pe compatriotul sau Taiju Ishikawa, care va prelua conducerea operatiunilor din Cehia si Slovacia, a anuntat compania. Nakashima lucreaza de 14 ani la Sony, iar printre functiile ocupate in trecut se numara si cea de coordonare a operatiunilor din Pakistan si Afghanistan.

T NakashimaFoto: Sony

Ishikawa a condus operatiunile Sony Romania din 2008.

Nakashima preia operatiunile locale ale companiei, conduse pana la finalul lunii ianuarie de catre Taiju Ishikawa, care va coordona activitatea reprezentantelor din Cehia si Slovacia.

Tomohiro Nakashima, in prezent Country Head Eastern Balkans & Romania, Sony Central and Southeast Europe, si-a inceput cariera in cadrul companiei in urma cu 14 ani. In anul 1999, a ajuns in echipa de marketing global a segmentului de produse audio. Patru ani mai tarziu, Nakashima este numit Country Head in regiunea Pakistan/Afghanistan, iar in 2006 preia operatiunile din Iran.

Intre 2008 si 2010, Nakashima este responsabil de retailul magazinelor Sony Style la nivel global, din biroul de la Tokyo, urmand ca din 2010 sa fie Country Head pentru zona Balcanilor de Est. Din 2011, Romania intra sub coordonarea sa, alaturi de Balcanii de Est.

Sony produce sisteme audio, video, de comunicatii si tehnologie a informatiei, printre marcile din portofoliu fiind Walkman, VAIO, Bravia sau CyberShot.