George Hotz, hackerul care a reusit sa compromita securitatea consolei PlayStation 3 si sa permita rularea de aplicatii neautorizate, va fi obligat sa permita oficialilor companiei Sony sa ii inspecteze computerul pentru informatii legate de bresa de securitate pe care a exploatat-o, informeaza Wired.

PlayStation 3Foto: Sony

Hotz, in varsta de 21 de ani, a devenit celebru dupa ce a reusit sa creeze primul hack prin care consola PlayStation 3 poate rula continut neautorizat, inclusiv jocuri piratate. Cunoscut sub numele de “geohot”, el mai are un succes major la activ in lumea hackerilor, fiind prima persoana care a facut facila rularea de cod neautorizat pe telefonul Apple iPhone.

Decizia judecatorului implicat in acest caz a fost sa permita celor de la Sony accesul doar la informatiile legate de consola PlayStation, protejand restul informatiilor disponibile in memoria calculatorului lui Hotz. Sony a amenintat ca va da in judecata orice persoana care face publice datele necesare pentru compromiterea consolei, in ciuda faptului ca un oficial al companiei le-a repetat pe twitter la inceputul saptamanii.

Sony a cerut de asemenea un mandat care ar putea forta Google sa ii puna la dispozitie lista tuturor celor care au vizionat clipul in care geohot detaliaza hack-ul, dar cererea a fost respinsa.

Consola PlayStation 3 a fost "sparta" la sfarsitul anului trecut, pentru prima data de la lansarea sa in urma cu patru ani. Securitatea sistemului competitor de la Microsoft, Xbox 360, a fost compromisa in primul an dupa lansare, iar compania a preferat sa nu ia masuri legale impotriva celor responsabili.