Compania brasoveana Visual Fan - cunoscuta pentru brandul Allview - lanseaza Aply Store, un magazin online de aplicatii pentru telefoane mobile, tablete PC si alte dispozitive mobile care permite descarcarea de jocuri si aplicatii Java si Android realizate de catre dezvoltatori romani si straini. Magazinul poate fi accesat de catre utilizatorii produselor Allview prin tableta PC Alldro si in curand folosind majoritatea dispozitivelor dezvoltate de catre companie. Pentru inceput exista circa 200 de aplicatii, toate gratuite, insa dupa ce vor fi implementate mijloacele de plata vor fi incluse si aplicatii contra-cost. Compania estimeaza ca la final de an se va ajunge la 3.000 de aplicatii.

"Ca urmare a interesului puternic manifestat de catre utilizatorii telefoanelor noastre fata de Allview Store (pagina wap de aplicatii JAVA), care a inregistrat mai mult de 30.000 de descarcari anul trecut, am considerat oportuna orientarea catre dezvoltarea unui magazin de aplicatii online compatibil cu cat mai multe dispozitive, care sa adauge un plus de valoare produselor noastre", a declarat Lucian Peticila, director general Allview.

Magazinul, realizat in colaborare cu ATES Networks (Franta) contine la inceput circa 200 de aplicatii, iar numarul va creste continuu si din aprilie vor fi incluse si aplicatii contra cost. Compania estimeaza ca la final de an numarul de aplicatii va ajunge la 3.000, iar numarul descarcarilor va fi de 100.000.

Aply Store include in acest moment aplicatii din domenii diverse (Divertisment, Socializare, Carti, Utile, Finante si Afaceri, Navigare si Calatorii, Media, Multimedia) pe care utilizatorii le pot evalua si descarca prin crearea unui cont. Fiecare aplicatie are o descriere, este ilustrata prin screenshot-uri si prezinta numarul de descarcari pe care le-a inregistrat.

Compania estimeaza ca magazinul va fi utilizat de circa 40.000 de persoane pana al finalul anului.

Allview a lansat la final de decembrie tableta AllDro cu ecran de 7 inch si sistem de operare Android 2.1, iar de la final de ianuarie e disponibila si versiunea 3G.