Aproximativ 150.000 de utilizatori ai serviciului de email de la Google, Gmail, au avut conturile resetate, fapt care a dus la stergerea tuturor mesajelor acumulate pana in prezent, informeaza blogul Mashable. Reprezentantii Google au declarat ca “mai putin de 0,08% dintre utilizatori” si-au pierdut mesajele din cauza erorii.

GmailFoto: Google

Inginerii companiei lucreaza in prezent la recuperarea mesajelor pierdute, dar inca nu este cunoscut daca acest lucru este posibil sau cand utilizatorii vor primi un raspuns clar in privinta recuperarii datelor.

Gmail a fost lansat in urma cu aproape 7 ani, pe 1 aprilie 2004, intr-o varianta beta disponibila pe baza de invitatie unui numar limitat de utilizatori. Serviciul a devenit accesibil oricui la inceputul anului 2007, in prezent avand aproape 200 de milioane de utilizatori.

UPDATE: Google a rezolvat problemele pentru o parte din utilizatori si a promis ca nu vor exista pierderi de date. Conform blogului oficial al companiei, o eroare a dus la coruperea mai multor copii redundante ale mesajelor, dar inginerii Google au inceput deja sa restaureze mesajele pe baza unor backup-uri de siguranta, stocate pe banda magnetica. Compania nu a menitonat o data la care toti utilizatorii vor avea acces la mesajele pierdute.