Un fond de investitii controlat de J.P. Morgan Chase negociaza in prezent preluarea a 10% din actiunile platformei de microblogging Twitter, informeaza Financial Times (FT). Suma pe care fondul o va plati este estimata la 450 de milioane de dolari, ceea ce urca valoarea totala a Twitter la 4,5 miliarde de dolari, o crestere de 400% fata de valoarea din urma cu un an.

HotNews.roFoto: Hotnews

Inca nu este cunoscut daca JPMorgan va achizitiona participatia de 10% in mod direct sau prin preluarea actiunilor de la investitori existenti, desi surse apropiate tranzactiei au declarat ca banca nu este interesata de actiuni de pe pietele secundare.

Twitter a atras mai multe investitii importante in ultimele 12 luni, notabila fiind cea din partea Kleiner Perkins, care in luna decembrie a anului trecut au investit 200 de milioane de dolari in Twitter.

JPMorgan a creat in urma cu o saptamana un nou fond pentru investitii in domeniul noilor tehnologii, iar pana in prezent a strans 1,22 miliarde de dolari. Printre companiile in care fondul ar putea investi se mai numara Skype si Zynga, producatorul jocului FarmVille.

Princiaplul concurent al Twitter, Facebook, este cotat la o valoare de piata de aproximativ 70 de miliarde de dolari, un pret considerat prea mare de JPMorgan, conform surselor citate de FT. Cresterea exponentiala a valorii de piata pentru mai multe site-uri si servicii online in ultima perioada a dus la temeri privind o noua criza dot-com, similara celei de la sfarsitul anilor ’90.

Atunci, o crestere nesustenabila a valorii actiunilor unor companii de tehnologie a dus la o cadere foarte brusca a pietelor de capital, care si-au pierdut increderea pentru o buna bucata de timp in mediul on-line.