Tim Cook, conducatorul de facto al Apple dupa plecarea temporara a lui Steve Jobs din motive medicale, a confirmat in cadrul unei intalniri cu un analist ca Apple are in plan lansarea unui telefon cu un pret semnificativ mai mic decat actuala oferta a companiei: “Vrem ca Apple sa fie pentru toata lumea, nu doar pentru cei bogati. Pretul [unui terminal] este important pe piata cartelelor preplatite, iar Apple nu va ceda nici o piata”, a declarat Cook, citat de Business Insider.

iPhone 4Foto: Apple

Bloomberg Business a publicat pentru prima data in luna februarie un zvon conform caruia compania din Cupertino ar putea lansa un iPhone cu un pret de 200$ fara abonament, pentru a putea contracara ofensiva Google Android. Cota de piata detinuta de Apple este la ora actuala situata la 16% din totalul telefoanelor inteligente, mai putin de jumatate din cele aproape 33 de procente detinute in prezent de Google. Din punct de vedere geografic, Apple doreste sa tinteasca mai ales tarile emergente, cum ar fi China si India, de unde isi ia deja o parte semnificativa a veniturilor anuale.

Tim Cook este considerat unul dintre cei mai probabil succesori ai lui Steve Jobs la conducerea Apple. Actualmente Chief Operational Officer (COO) al Apple, Cook este conducatorul de facto al companiei in absenta lui Jobs, pozitie pe care si-a asumat-o si in trecut, in momentul in care Jobs a parasit compania timp de opt luni pentru a fi supus unui transplant de ficat. Nascut in Alabama in familia unui muncitor naval, Cook este licentiat in inginerie industriala la Universitatea din Auburn si are un MBA de la Duke University. Inainte de a lucra pentru Apple, el a colaborat timp de 12 ani cu IBM si timp de 6 luni cu Compaq, unde a fost vicepresedinte.